beach_splash-wallpaper.jpg

Medicinske, stomatološke pedijatrijske klinike i ljekarne

Hitna.jpg

U neposrednoj blizini apartmana AnnA nalaze se sve važne institucije i ustanove potrebne za održavanje zdravlja gostiju. Na udaljenosti od najviše 1 km od apartmana AnnA nalaze se ordinacija opće medicine, stomatološka ordinacija, pedijatrijska ordinacija te ljekarna. Ordinacija opće medicine dr. Bruno Ćićerić, stomatološka ordinacija dr. Antonela Lapenda-Jakovac, pedijatrijska ordinacija dr. Antonija Fabjanić te ljekarna Prima pharma, nalaze se u Podstani u ulici Kaštelančićeva 1.

Brojevi telefona:
Ordinacije opće medicine dr. Bruno Ćićerić: 021/330-331
Stomatološke ordinacije dr. Antonela Lapenda-Jakovac: 021/330-990
Pedijatrijske ordinacije dr. Antonija Fabjanić: 021/330-011
Ljekarne Prima pharma: 021/330-441

Plaža Bačvice - Split

Bacvice-Split.jpg

Plaža Bačvice - Split; Plaža Bačvice, omiljeno je kupalište u Splitu, koje je nagrađeno plavom zastavom. Plaža je pješčana sa kamenitim dijelovima, a more je tirkizno plave boje i kontrolirane čistoće. Jedna od najinteresantnijih događanja na plaži je popularno igranje picigina, omiljenog ljetnog sporta Splićana, a možete se zabaviti i ostalim vodenim sportovima.

U okolici plaže nalaze se barovi, restorani i slastičarne gdje ćete se moći osvježiti pićem ili sladoledom. Ovo je glavna gradska plaža i posjećuje ju velik broj kupača koje čuvaju spasioci, a omogućen je pristup i osobama sa invaliditetom. Udaljenost od apartmana do Bačvica iznosi 12 kilometara.

Ostali sportovi

golf.jpg

Rafting; Bez sumnje, rijeka Cetina je jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj za rafting avanturu. Smještena je u pitomom kraju kroz koji se mirno vuče kanjonima i brežuljcima koji se uzdižu nad njom. Udaljenost od apartmana AnnA do mjesta za rafting je oko 12 kilometara.

Golf; Nedaleko od apartmana uređeni su tereni za golf. Na ušću rijeke Žrnovnica nalazi se golf teren sa 6 rupa, udaljen od apartmana svega 5 km.

Slobodno penjanje; Za ljubitelje slobodnog peljanja, penjanja u gradu Omišu, na ušću rijeke Cetine, nalaze se prekrasne stijene za slobodno penjanje. Udaljenost od apartmana je 11 kilometara.

Biciklizam; U samoj Podstrani postoji nekoliko biciklističkih staza od kojih izdvajamo stazu od ušća rijeke Žrnovnice, preko kamenoloma, do Gornje Podstrane. Ova nas Perunova obilaznica vodi paralelnim podstranskim svijetom, svijetom iskonskog sklada čovjeka i prirode.

Stara Podstrana

Kolijevka današnje Podstrane je Stara Podstrana, koja pod okriljem brda Peruna vjerno čuva niz kamenih stoljetnih kućica, u čijim dvorištima i kaletama trajno pulsira duh prošlosti. Stara Podstrana svoju bogatu povijest i ljepotu čuva u netaknutoj prirodi, prekrasnim crkvama i kulturnim građevinama, koje otkrivaju impresivnu povijesnu kulturu. Najstarija crkva datira iz 11.st. Udaljenost od apartmana je 3 kilometara.

Grad Omiš

Omis.jpg

Omiš je slikovit grad istinskog mediteranskog ugođaja na ušću rijeke Cetine. To je grad Festivala dalmatinskih klapa u srcu Dalmacije između turističkih centara Splita i Makarske, koji je poslije burne i zanimljive povijesti od antičkih vremena, te srednjo-vjekovne neosvojive tvrđave omiških gusara, postao turističko središte rivijere iznimne ljepote.

Grad Omiš zbog jedinstvenog položaja, opkoljen strmim liticama, rijekom Cetinom i morem daje impozantan krajolik pa eko-turizam u seoskim domaćinstvima i sportovi kao rafting na brzacima Cetine, slobodno penjanje po obližnjim liticama, jedrenje na dasci, plivački maraton i odbojka na pijesku postali su atraktivni dio turističke ponude. Udaljenost od apartmana je 11 kilometara.

Info blok

001.jpg

Apartmani AnnA nalaze se u malom turističkom mjestu Podstrana, nadomak Splita, koje je osim po bogatoj kulturnoj baštini, maslinama, vinu i breskvama poznata po gostoljubivim mještanima, gastronomskoj ponudi, prekrasnim plažama i prelijepim zalascima sunca.

Podstrana je popularno odredište kako za one u potrazi za sunčanom mirnom primorskom oazom tako i za one koji žele doživjeti kulturu, povijest, prirodu i aktivnu rekreaciju cijele Splitsko-dalmatinske regije; od vijugave obale između Splita i Dubrovnika, prirodnih ljepota parka prirode Biokovo, Nacionalnog parka Krka i Plitvičkih jezera, drevnih gradova Salone, Trogira i Omiša do susjednih dalmatinskih otoka Šolte, Brača i Hvara.

Važno!!!

  Prvenstveno zahvaljujući ljubavi vlasnice prema cvijeću i ukrasnom bilju, Apartmani AnnA dobitnici su prve nagrade u natječaju za najljepši vrt ugostiteljskog objekta za Splitsko-dalmatinsku županiju za 2015. godinu.

Nadalje, u natječaju za najljepšu okućnicu u gradu Podstrani Apartmani AnnA osvojili su prvu nagradu za godinu 2007., 2010., 2011. i 2012.

Preporučamo!!

  Posjetite modru špilju u uvali Balun na otoku Biševu te špilju Vranjaču smještenu u središnjem dijelu planine Mosor.

Modra špilja ima dva otvora, jedan manji, umjetno produbljen, kroz koji može proći čamac na vesla i taj otvor nema utjecaja na rasvjetu u špilji. Drugi je otvor poput svoda i mnogo je širi, na južnoj strani špilje ispod razine mora te kroz njega prodire sunčeva svjetlost.

Špilja Vranjača smještena je u podnožju središnjega dijela Mosora, s njegove sjeverne strane. Pristup je moguć iz Splita asfaltnom cestom preko Dugopolja do sela Kotlenica u zaselak Punde (25 km), te još 300 m makadamskim putem do ulaza u špilju.